Cum aplici rapid bagheta de polistiren

Cu ajutorul unei baghete polistiren, poți să ascunzi eficient imperfecțiunile peretelui. Cum nu toți pereții sunt perfect drepți, mai ales atunci când vrei un contrast puternic între culoarea peretelui și cea a tavanului, discrepanțele devin deranjante. Dar, aplicând o baghetă decorativă, vei rezolva aceste probleme.

Bagheta decorativă din polistiren va oferi locuinței tale eleganță și unicitate, iar dacă este aplicată corect, pare a fi ca o „sculptură” a peretelui. Se poate aplica pe lemn, beton sau tapet cu ajutorul unui adeziv special pentru polistiren si poate fi vopsită cu vopsea lavabilă (fără solvenți).

bagheta polistiren

Cum se montează rapid o baghetă de polistiren?

Materiale necesare:

– baghete polistiren

– adeziv și dispozitiv de aplicat adezivul. Noi îți recomandă Silicon pentru polistiren și poliuretan, un adeziv versatil pentru construcții, pe bază de dispersie, sau adeziv pentru polistiren, pastă de culoare albă, consistentă, care nu conține solvenți și este rezistentă la frig, până la -20°C.

– creion;

ruletă;

– o unealtă pentru tăieri/decupări, în funcție de caz;

– o cârpă umezită pentru a șterge eventualele urme de adeziv de după aplicare.

1. Măsori zona unde vrei să aplici bagheta.

2. Îți faci marcajele necesare. Calculezi ce trebuie decupat*, dacă e cazul, probezi ca îmbinările (în special la colțuri) să se potrivească.

3. Aplici adeziv pe bagheta de polistiren și apoi o aplici pe perete, presând foarte ușor astfel încât adezivul să adere, dar bagheta să nu crape. Lipirea se începe din colțuri, pentru a vă asigura că se îmbină perfect. Ideal ar fi să te mai ajute cineva.

*bagheta se așează cu fața  în jos, se fixează și se taie la capăt sub unghi de 45 de grade. Marginea tăiată trebuie șlefuită ușor, astfel încât să fie neted și se îmbine corect cu următorul capăt.

Pentru un efect special, optează pentru o baghetă de polistiren cu led

Alege modelul de baghetă de polistiren care ți se pare cel mai potrivit și acoperi acea zonă cât ai clipi. În magazinul nostru online, găsești numeroase variante de baghete polistiren, de la cele mai simple, până la baghete decorative cu diverse „sculptate”, diverse modele de baghetă polistiren led ș.a., pe care le poți comanda rapid. Măsoară cu exactitate dimensiunile peretelui, pentru a cumpăra cantitatea potrivită.

Recomandă articolul: