Folosește un grund anticoroziv, atunci când recondiționezi elemente din metal

Elementele din metal au un aspect deosebit și pot fi ușor recondiționate, dacă respecți câteva reguli. De exemplu, dacă ai o măsuță din fier și vrei să îi schimbi culoarea, întodeauna înainte de a aplica vopseaua, folosește un grund anticoroziv.

grund anticoroziv

Folosește grund anticoroziv sub formă de spray

Pregătirea suprafeței pe care urmează să o vopsești este esențială pentru un rezultat bun și de durată. În cazul elementelor din fier/metal pregătirea trebuie să urmeze câțiva 3 pași importanți:

  • curățarea: în cazul unui obiect care a mai fost vopsit, mai întâi se dau jos straturile vechi și cojite de vopsea folosind o mașină de șlefuit sau o perie de sârmă etc; apoi se curăță praful și resturile de vopsea (dacă e cazul), cu ajutorul unei lavete și/sau a unui asiprator;
  • degresarea: suprafețele din fier/metal se degresează cu ajutorul unei soluții speciale (diluant pentru metale) pe care îl găsiți în magazinele specializate;
  • îndepărtarea ruginei: în cazul în care obiectul pe care vrei să îl vopsești este ruginit, poți folosi o mașină de polizat pentru a curăța rugina, ori un burete abraziv și dacă nu reușești așa, poți apela și la o soluție chimică special destinată acestui scop.

O dată curățată suprafața temeinic, după etapele de mai sus, se aplică un grund anticoroziv care va proteja împotriva (re)apariției ruginei. De asemenea, un grund anticoroziv îmbunătățește aderența și rezistența în timp a straturilor de vopsea decorativă.

În gama de spray-uri Decor Plus găsești mai multe tipuri de grund anticoroziv și primer, în diverse culori (gri, negru, roșu, alb). Mod de utilizare: agită energic recipientul timp de cca. 1-2 minute înainte de utilizare, pentru omogenizarea conținutului. Efectuează pulverizarea de probă. Aplică produsul ținând recipientul la o distanță de cca. 30 cm de suprafața care urmează a vopsită, cu mișcări „în cruce”, la intervale de câteva minute. Timpul de uscare al unui singur strat este de max. 10 minute. Timpul total de întărire al straturilor aplicate depinde de grosimea lor și de condițiile din timpul vopsirii.

Recondiționează obiectele din metal cu ajutorul vopselei spray

Orice piesă din metal pe care vrei să o recondiționezi își poate recăpătă frumusețea cu ajutorul spray-ului vopsea Decor Plus. Acestea pot fi aplicate pe multiple suprafețe, oferind de fiecare dată rezultate nemaipomenite. Poți opta pentru 31 de nuanțe RAL, dar și pentru lacuri cu efect de metal cromat, lacuri fluorescente sau lacuri cu efect metalic, așa încât ai libertatea să fii oricât de creativ/ă vrei.

Pentru a fi la curent cu noutățile, urmărește-ne și pe pagina de facebook.

Recomandă articolul: