Recondiționează vechile obiecte cu ajutorul vopselei spray

Cu siguranță și tu ai prin casă obiecte vechi, care și-au pierdut din farmec, dar care pentru tine au o semnificație aparte. Și, din acest motiv, le păstrezi în continuare, ascunse prin casă. Ei, bine, a venit momentul să le redai frumusețea și să le tranformi în vedetele din locuință sau de la birou. Cu ajutorul gamei de vopsea tip spray de la Decor Plus poți face o recondiționare obiecte vechi, rapid și cu costuri puține.

Poți da o viață nouă unei vaze sau unei piese de mobilier

Un scaun vechi, rămas de la bunici, o vază din ceramică cu o formă deosebită, dar lipsită de strălucire, orice poate fi recondiționat cu puțină răbdare, un strop de creativitate și produsele potrivite. Spray-urile vopsea Decor Plus pot fi aplicate pe multiple suprafețe (plastic, metal, lemn, ceramică etc.), oferind o acoperire foarte bună, de durată. Poți opta pentru 31 de nuanțe RAL, dar și pentru lacuri cu efect de metal cromat, lacuri fluorescente sau lacuri cu efect metalic.

Cum să recondiționezi o piesă de mobilier cu ajutorul spray-ului vopsea?

Să recondiționezi o piesă veche de mobilier poate fi provocator, dar și foarte distractiv. Întâi de toate, gândește-te ce culoare/culori vrei să-i oferi. Pe lângă vopseaua dorită, vei mai avea nevoie și de:

  • o cârpă și o soluție degresantă, pentru curățarea suprafeței;
  • un burete pentru șlefuit/mătuit suprafața, mai ales dacă are vopsea veche care „sare”;
  • un chit de lemn, pentru repararea eventualelor fisuri/crăpături;
  • un primer/grund, care va îmbunătăți aderența și rezistența în timp a straturilor de vopsea decorativă.

Vopseaua spray este ușor de aplicat și folosit, dacă urmezi instrucțiunile de utilizare indicate pe produs. În mare, trebuie să: agiți recipientul timp de cca. 2 minute înainte de utilizare pentru omogenizarea conținutului.

Distanța recomandată dintre valvă și suprafața care urmează a fi vopsită este de 20 – 30 cm. Efectuează pulverizarea de probă. Temperatura optimă de utilizare este de 18 – 25˚c. Aplică vopseaua în 2 – 3 straturi subțiri, la intervale de câteva minute. Următorul strat de acoperire va putea fi aplicat după 2 ore sau după întărirea totală. După finalizarea pulverizării, curăță valva: întoarce recipientul la 180˚, îndreptând capul de pulverizare într-o direcție sigură și ține apăsat pe valvă timp de cca. 3 secunde.

Nu doar decorațiunile și piesele de mobilier pot fi recondiționate cu Decor Plus…

… ci și electrocasnicele sau obiectele sanitare, chiar și sobele. În gama de produse Decor Plus vei descoperi variante de vopsea spray utile în orice gospodărie, așa cum sunt și cele pentru retușul diverselor obiecte din casă. Aceste vopseluri formează un strat dur și neted, protejând astfel suprafețele vopsite de coroziune și de deteriorări mecanice.

Pentru a fi la curent cu noutățile, urmărește-ne și pe pagina de facebook.

Recomandă articolul: