Redecorează pereții, folosind baghete de polistiren

Uneori, calea cea mai simplă e cea mai bună. Lucru valabil și când ai chef de o schimbare în casă. Dacă vrei să redecorezi și să oferi un suflu nou unei încăperi, e suficient să dai o mână proaspătă de var și să folosești câteva baghete de polistiren decorative, pentru a oferi pereților un efect special. Sunt simplu de montat și garantat vor aduce schimbarea pe care ți-o dorești, fără costuri ridicate.

baghete de polistiren

Cum poți folosi niște baghete de polistiren pentru decorarea pereților?

Baghetele de polistiren pot fi folosite fie pentru accentuarea zonei dintre tavan și perete, fie ca element deco pentru pereți, dacă le montezi la jumătatea peretelui, ori pentru a face o trece elegantă între lambriu și perete etc. De asemenea, alegând niște baghete de polistiren potrivite, poți ascunde și micile imperfecțiuni ale peretelui. La nevoie, poți masca și imperfecțiunile/rosturile de la uși și ferestre sau cablurile care atârnă inestetic.

Dacă nu le vrei albe, e suficient să le aplici un strat de vopsea în culoarea dorită de tine. Cea mai bună variantă, în acest caz, este să folosești un spray cu vopsea universală, ideală pentru multiple suprafețe, inclusiv elemente din polistiren.

Montare baghete de polistiren

Baghetele sunt ușor de montat și partea bună e că o poți face chiar tu. Iată ce îți trebuie pentru montajul baghetei de polistiren:

  • baghetele necesare;
  • adeziv și dispozitiv de aplicat adezivul;
  • creion;
  • ruletă;
  • o unealtă pentru tăieri/decupări, în funcție de caz;
  • o cârpă umezită pentru a șterge eventualele urme de adeziv de după aplicare.

Tot ce îți trebuie pentru a le monta găsești în magazinul nostru online, secțiunea Decorațiuni.

Măsori zona unde vrei să aplici bagheta. ți faci marcajele necesare. Calculezi ce trebuie decupat*, dacă e cazul, probezi ca îmbinările (în special la colțuri) să se potrivească. Aplici adeziv pe bagheta de politsiren și apoi o aplici pe perete, presând foarte ușor astfel încât adezivul să adere, dar bagheta să nu crape. Ideal ar fi să te mai ajute cineva, ca să fie mai ușor. Lipirea se începe din colțuri, pentru a vă asigura că se îmbină perfect.

*bagheta se așează cu fața  în jos, se fixează și se taie la capăt sub unghi de 45 de grade. Marginea tăiată trebuie șlefuită ușor, astfel încât să fie neted și se îmbine corect cu următorul capăt. (sursa: promoplus.ro)

Recomandă articolul: